perjantai 26. elokuuta 2011

Tasapainoista esteiden ylitystä

Pitkästä aikaa päivittelyä tänne. Oli tarkoitus hypätä tänään Helvillä, toimeksi siis ja estesuojat jalkaan! Alkuun käynti/ravi verryyttelynä avuille ratsastamista, askeleen pituuden säätämistä, käynnissä ja ravissa. Tämän jälkeen pohkeenväistöä pari askelta, suoristus ja takaisin uralle. Pienen veivaamisen jälkeen tamma alkoi toimia todella hyvin, ja laukassa riitti eteenpäinpyrkimystä ja vauhtia.

Laukkaharjoituksena oli alkuun puomien ylitystä, erilaisissa tempoissa. Helvillä oli huomio niin ja näin, kun ei malttanut tehtävään kovin keskittyä. Löydettiin kyllä yhteinen sävel lopulta, ja loppuun otettiin laukassa hieman kavaletin ylitystä, todella mukavia hyppyjä saatiin aikaan, ei mitään jättiloikkia, mitkä on kyllä Helville yleisiä.

Molemmat oltiin tähän kertaan tyytyväisiä, -melkein- kaikki sujui hienosti. Pitäisi hypätä tammalla useamminkin! Voisin jostain kerroista ottaa hieman videokuvaa menostamme, jotka ladattaisiin youtuben kautta tänne.

maanantai 15. elokuuta 2011

Syyspesua Helville

Oli taas se aika vuodesta kun olisi tarkoitus pestä hevonen, ihan shamppoon ja veden kanssa, Hexocil-shamppoon voimin tällä kertaa. Meinasi Helvi (=oikealta nimeltään Helvi SOV, kutsutaan nimellä Helvi) olla hieman eri mieltä pesun tarpeellisuudesta, ja mökötti selvästi koko toimituksen ajan.

Suosiolla saatiin tamma pestyä, hyvä mieli tuli kummallekin osapuolelle. Miettiessä syitä tuolle mökötykselle, alkoi mietityttää eilinen poissaolo tallilta, ja kun Helvi on... melko mustasukkaista ja omistavaista luonnetta. Loukkaantui ilmeisesti siitä, ettei oltu päivään käyty katsomassa, saati sitten ratsastamassa.

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Puomien ylitystä tasapainossa!

Oli C-tason tunti Saaran tallin hevosilla, tällä kertaa kohdalle osui pv-ruuna Budzik eli kotoisammin Jussi. Tunnin aiheena oli puomit, mutta alkuun etsistiin tasapainoa jalustimien varaan, niin käynnissä, ravissa kuin laukassakin.

Jalustimilla seisoskeltiin ensin käynnissä, ja yritettiin pehmeästi laskeutua satulaan. Ravissa tehtiin samoin; kevenneltiin muuten, mutta uralla noustiin jalustimille. Tehtävään lisättiin pääty-ympyrät molempiin päihin, joissa yksi puomi ylitettävä. Hengissä selvisimme. Laukkasimme vasempaan ensin vain uralla, kevyessä istunnassa (=ei siis sama kuin jalustimilla seisominen, vaan nojattiin hieman enemmän eteenpäin, kutsutaan myös esteistunnaksi).

Tämän verryyttelyn jälkeen varsinainen tehtävä, eli laukassa ensin ensimmäinen pääty-ympyrä, sitten suoralla puomin ylitys ja taas loppuun ympyrä, tämä viimeinen ympyrä ravissa. Toiseen suuntaan toistettiin samalla tavalla, paitsi toinen pääty-ympyrä tehtiin suoraan laukassa. Tämä tehtävä meni melko hyvin, vaikka muutaman kerran laukka tippui puomin aikana, ja pari isompaa loikkaa tuli koettua. Tämän tehtävän jälkeen ravailtiin vielä loppuhölkkää, n. kierroksen verran. Oikein mukava, uusi hevostuttavuus tämä Jussi, toivottavasti ratsastellaan useamminkin!