sunnuntai 14. elokuuta 2011

Puomien ylitystä tasapainossa!

Oli C-tason tunti Saaran tallin hevosilla, tällä kertaa kohdalle osui pv-ruuna Budzik eli kotoisammin Jussi. Tunnin aiheena oli puomit, mutta alkuun etsistiin tasapainoa jalustimien varaan, niin käynnissä, ravissa kuin laukassakin.

Jalustimilla seisoskeltiin ensin käynnissä, ja yritettiin pehmeästi laskeutua satulaan. Ravissa tehtiin samoin; kevenneltiin muuten, mutta uralla noustiin jalustimille. Tehtävään lisättiin pääty-ympyrät molempiin päihin, joissa yksi puomi ylitettävä. Hengissä selvisimme. Laukkasimme vasempaan ensin vain uralla, kevyessä istunnassa (=ei siis sama kuin jalustimilla seisominen, vaan nojattiin hieman enemmän eteenpäin, kutsutaan myös esteistunnaksi).

Tämän verryyttelyn jälkeen varsinainen tehtävä, eli laukassa ensin ensimmäinen pääty-ympyrä, sitten suoralla puomin ylitys ja taas loppuun ympyrä, tämä viimeinen ympyrä ravissa. Toiseen suuntaan toistettiin samalla tavalla, paitsi toinen pääty-ympyrä tehtiin suoraan laukassa. Tämä tehtävä meni melko hyvin, vaikka muutaman kerran laukka tippui puomin aikana, ja pari isompaa loikkaa tuli koettua. Tämän tehtävän jälkeen ravailtiin vielä loppuhölkkää, n. kierroksen verran. Oikein mukava, uusi hevostuttavuus tämä Jussi, toivottavasti ratsastellaan useamminkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti